NKS landsmøte / Lab18

Tirsdag og onsdag denne uken strømmet kjemikere til Lillestrøm. Siden 2004 har denne symbiotiske begivenheten mellom NKS og Lab-messen funnet sted hvert fjerde år uten de store organisatoriske endringene. NKS-landsmøte er den faglige delen med fellesforedrag i tillegg til at alle de 10 faggruppene også har egne sesjoner. Mye interessant å høre på og en vanskelig oppgave å velge ut foredrag.
Varemessedelen av arrangementet, Lab18, var også et omfattende arrangement med omtrent 100 utstillere. Lab. utstyr som en bare kan drømme om, fikk en «ta og føle» på. Det finnes mye som kan lette en
«lab-rottes» hverdag og en skoposemaskin, hvor en slipper å bøye seg ned for å ta dem på, falt i smak. (Se bilde. Eventuelt noe for Sammen Trening?) Av type 3D-printede transplantater var forskningen visstnok kommet langt på erstatning for hud. I sci-fi enden var et 3D-printet øre i et gelaktig materiale. (referent: Inger-Johanne)